Copyright © Welcome to Hood's Hanok
Design by Dzignine
Monday, November 30, 2009

Citer Antoo & Raya..

Annyeong yorobun..

Baru lagi rasenyer citer pasal wiken, ni dah abess lagi satu wiken. Pantas sungguh masa berlalu..

Kali ni slaku wartawan GO, akak nk meribiu bukan satu tapi dua citer antoo. muvi2 ni dah agak lama diterbitkan, akak je yang baru sempat nengok. so, kalu ada yang rase akak ni ketinggalan zaman, and kalu pon kome dah nonton muvi2 nih, lantok kome laa.. suker ati aku la kan, ni blog aku, kekeke..

Citer yg pertama berjodol Antoo Fighter - Amukan Drakulat, filem yg diterbitkan oleh Azizi 'Chunk' Adnan. akak baru nengok kt estero tuari. pelakon2 utama terdiri dari Radhi OAG slaku hero & Awie sebagai Drakulat Van Listeroy. Turut memeriahkan pelem ni ialah Ben Ngasri, Harun Salim Bachik (2 org ni mmg lawak..), Usop Kopratasa, Scha & Bront Palarae.

Secara ringkas (sbb mmg akak pon tak kose nk menaip bebanyak), citernya pasal encek drakulat nk menakluk bumi dengan meriliskan anak setan Lord Sharon (takde kene mengene ngan Gja & Rozie). HSB sebagai atok kepade Poh Jee (Radhi OAG) mmg kool & lawak tlah mewariskan tugas melawan antoo2 kepada cucu nyer itew dengan merekrut beberapa orang yang terpilih bagi melengkapkan pasokan antoo fighter tesebut.

citer nih mmg sesuwei sebagai bahan hiburan ringan. kalu yg tenshen2, rase nk gelak2 takyah pikir pasal plot ke atau pape isu yang berat2, bole la nonton citer nih. lawaknyer mmg la agak stereotaip & kesan2 khas CGI nyer pon veri not de hebat gitew.. bebaloi la tunggu dia kuar kt tibi heheh.. cume akak rasa tak brape selese la kalu anak2 akak nengok citer nih, sebab nengok setan & antoo wat lawak. kang tersuker plak nk jadik antoo, na'uzubillah..

Muvi yang seterusnya adalah citer korea, Ghost House. Citer ni lagi lama, tawon 2004 lagi dah klua. Tapi masa tu akak mmg tak pandang lagi ke timur menghala ke korea tuh, so tak tau menau la. Yang menyebabkan akak menonton citer nih ialah sebab ujan smalam, bila estero out (sampai bila la estero cenggini ek, biler ujan jek takde siaran..). adek akak yang beli dibidi muvi ni, lama gak la katanyer. Memula akak malas nak nengok sebab takde mamat encem lagi kan yang boleh pinjamkan dada, tapi adek kata, citer nih kelakau, tak seram langsung. Akak pon termakan hasutan dia..

Akak tanya sape pelakon2 nyer, adek akak pon tak brape kenal. belek punyer belek sarong dibidi tuh, tengok nama, akak pon rasa takde yang femilier (akak bukan hapal sangat nama2 pelakon nih, yang akak tau penyanyi, tu pon yg tertentu jek..)

Kisahnyer pasal Pil Gi (Cha Seung-Won) yg tebeli umah berantu. Umah tu cantek tapi didiami oleh antoo pompuan yang chun Ywon-hwa (Jang Seo-Hee). Memasing ngata umah tu deme yang punyer. memula si pil gi tu takut gak, tapi ada pakcik ni (ketua kat tempat kejer dia) yang bole nampak antoo, nasihatkan dia sopaya berbaik2 ngan antoo tu. katanyer, antoo2 ni yang sebenornye takut kat manusia.. (betul la kot, sebab ada manusia lagi jahat dari antoo..) nak dijadikan citer, satu malam si pil gi kene panah dek petir, tetau jek trus bole nengok antoo. so, dia pon bole la berinteraksi ngan antoo pompuan nih, yang kisahnyer tengah nunggu laki dia balik umah tu.

pada akak yang agak penakut nih, ada sket2 je la part seram, tapi banyak part lawak lagi la. kalu citer antoo fighter tadi akak bagi 2 (dari 5) bintang, citer ni bole pegi 3 setengah bintang..

bila dah abess nengok citer GH (GO Hood??) ni, akak belek lagi kulit dibidi nyer. tenung punyer tenung, baru akak prasan nama encik Cha nih. dia blakon lam City Hall (akak pon tak penah lagi nengok drama nih, tapi ribiu wai em kata cam best) dan banyak muvi lain. akak baru nengok dia kat Entertainment Weekly tuari. dah berumo pokcik nih, masuk 40.. ada anak bujang umo 20 lagi tuh, pergh! tapi hot lagi..!! lam Ent Weekly tu, dia dibagi anugerah sebagai aktor yang dah kawen dan mempunyai bodi yang terhot!

Ye ye.. saya percaya.. tapi pesal gambo las tu? cium ketiak sendiri ke? muahaha.. Eniwei, akak dedikasikan ia pada GHR, sbb mu mmg suker gambo2 cenggini kan.. ye, sila la coci mata..

Dalam ruangan ini jugak, akak nak amek kesempatan ucapkan timer kaseh pada wartawan GO Kang Waiem sbb sudi menghadirkan diri ke hanok akak smalam. dan sempena kehadiran teman wartawan itew, akak pon mengorbankan sekor kebau khas buat beliau.. yang mana kepala nyer telah selamat dibaham dek wai em..

Sekian laporan akak citer pasal antoo & raya, moga bertemu di lain waktu.. labiutu..

p/s: besok akak setat tempat kejer baru, tatau canne lagi tahap kesibukan nyer, so tatau juge ler jika ada kesempatan nak mengapdet blog sepanjang minggu nih.. pape pon, doakan yang terbaik tuk akak ye.. tengkiu..

11 ngomelan:

waiem says:
at: November 30, 2009 at 4:48 PM said...

Yaaa btol Cha Seung Won, hero yg sedang hot ketika ini pas City Hall. Sebelum City Hall mmg tak kenal dia. Dalam City Hall mmg kuch2 hota hei sama dia

Yaa betul lagi, dia kluo last wik lam Ent Weekly, aktor yg dah kawin tp body tetap hot katanya kekeke. Anak dia dah beso panjang kisahnya...tak disangka2 *mode prass lite-lite* kekeke

Congmal kamsahamnida gak kak for the juadah raya yg lazat skali

xXrucciXx says:
at: November 30, 2009 at 4:57 PM said...

cite antoofighter tu kawan chatting ambe yg buat efek2 tu sume..kalo tgk making off tu ade la muke die kluo tv...

tp cite tu mmg seswai la utk hiburan ringan2 gitu...

HuRuL_AiNi says:
at: December 1, 2009 at 12:03 AM said...

crita antoo fighter mcm best je nak tengok....hehehehe...

owh, hero city hall upanya...ambe tengok nama pun x cam...hahaha

neway, selamat memulakan kerjaya di tempat baru...kak hood, story la sikit pasal tukar2 kerja ni...ambe x pernah lg bertukar kerja...hahaha...baru stahun kerja sibuk nak blajar tukar kerja...adoyai...hahaha

ruha says:
at: December 1, 2009 at 3:55 PM said...

kak, sape GHR tu kak? die pong minat gambo seksi meksi nie ke. ambe GRP bukan GHRler.Tq atas gambo seksi iteww, wahh mataku x payah pakai eyemo

Shee says:
at: December 1, 2009 at 4:06 PM said...

Kak Hood, all the best ye..di tempat kerja baru itew..semoganya baik-baik belaka. And-and, ada dok gambar anak dia si Cha Seung Won tu? kalo ada..ambe nak pergi mengorat lah..tu pon kalo dia hengsem macam bapak dia.. ahahaha.. *mata keranjang alert*

Anonymous
at: February 5, 2010 at 12:23 AM said...

[B]NZBsRus.com[/B]
Forget Slow Downloads With NZB Files You Can Hastily Search High Quality Movies, Games, MP3s, Software & Download Them @ Accelerated Speeds

[URL=http://www.nzbsrus.com][B]Usenet[/B][/URL]

Anonymous
at: February 15, 2010 at 9:17 AM said...

Look at Our Spiritless Prices at www.Pharmashack.com, The Chief [b][url=http://www.pharmashack.com]Online Pharmaceutical chemist's [/url][/b] To [url=http://www.pharmashack.com]Buy Viagra[/url] Online ! You Can also Elbow to Greater Deals When You [url=http://www.pharmashack.com/en/item/cialis.html]Buy Cialis[/url] and When You You [url=http://www.pharmashack.com/en/item/levitra.html]Buy Levitra[/url] Online. We Also Present misled in a Sated of Generic [url=http://www.pharmashack.com/en/item/phentermine.html]Phentermine[/url] In compensation Your Nutriment ! We Broadcast away Administer consequence nucleus senseless as [url=http://www.pharmashack.com/en/item/viagra.html]Viagra[/url] and Also [url=http://www.pharmashack.com/en/item/generic_viagra.html]Generic Viagra[/url] !

Anonymous
at: June 8, 2010 at 5:05 AM said...

Gelangweilt von ihren Maennern, wollen diese reifen Frauen endlich wieder ein heisses Mature Sex Abenteuer erleben.[url=http://ilikethis.org/index.php?do=/sexchat/blog/]adultspace.com [/url]. Probier es doch einfach aus, du bekommst ganze 50 Coins gratis um dich selbst von der Qualitaet zu ueberzeugen.[url=http://songsrevolution.com/index.php?do=/sexchat/blog/]teen xxx [/url].Gelangweilt von ihren Maennern, wollen diese reifen Frauen endlich wieder ein heisses Mature Sex Abenteuer erleben. [url=http://www.fabricant.biz/index.php?do=/sexchat/blog/]adult video [/url].In Deutschland suchen immer mehr Menschen nach schnellen Sex Dates. Diese liebes hungrigen Luder wollen nur das eine.[url=http://www.onepercentworld.com/index.php?do=/sexchat/blog/]live sex feed[/url].Melde dich also gleich an und versuch es selbst. [url=http://www.texasb2b.com/index.php?do=/sexchat/blog/]home made women[/url].

Anonymous
at: September 9, 2010 at 12:25 AM said...

there is always something interesting on this blog

Anonymous
at: December 13, 2010 at 7:15 PM said...

i am professional visual artist, maybe you would like to publish some of my pics? i think it would be nice for your site :-)
absolutely like your blog! write me a email please in case you want to see my artwork

Anonymous
at: February 6, 2011 at 8:27 PM said...

I confess it was whispered to me that I was bound in duty as a subject of England to have given in a memorial to a Secretary of State at my first coming over; because whatever lands are discovered by a subject belong to the Crown. But I doubt whether our conquests in the countries I treat of, would be as easy as those of Ferdinando Cortez over the naked Americans. The Lilliputians I think are hardly worth the charge of a fleet and army to reduce them; and I question whether it might be prudent or safe to attempt the Brobdingnagians; or whether an English army would be much at their ease with the Flying Island over their heads. The Houyhnhnms, indeed, appear not to be so well prepared for war, a science to which they are perfect strangers, and especially against missive weapons. However, supposing myself to be a minister of state, I could never give my advice for invading them. Their prudence, unanimity, unacquaintedness with fear, and their love of their country, would amply supply all defects in the military art. Imagine twenty thousand of them breaking into the midst of a European army, confounding the confounding the ranks, overturning the carriages, battering the warriors' faces into mummy by terrible yerks from their hinder hoofs. For they would well deserve the character given to Augustus: Recalcitrat unclique tutus. But instead of proposals for conquering that magnanimous nation, I rather wish they were in a capacity or disposition to send a number of their inhabitants for civilizing Europe, by teaching us the first principles of honor, truth, temperance, public spirit, fortitude, chastity, benevolence, and fidelity. The names of all which virtues are still retained among us in languages, and are to be met with in modern as well as ancient which I am able to assert from my own small reading.

[url=http://asvathylboo.tripod.com/rose-resort-hotel-4.html]Rose resort hotel 4[/url]
[url=http://bescolace.tripod.com/intercontinental-hotels-group.html]Intercontinental hotels group[/url]
[url=http://conmadysfe.tripod.com/otel-vik-hotel-arena-blanca.html]Отель vik hotel arena blanca[/url]
[url=http://deitradosra.tripod.com/barut-hotels-cennet.html]Barut hotels cennet[/url]
[url=http://emcesespjal.tripod.com/tokio-hotel-intervy.html]Tokio hotel интервью[/url]
[url=http://faduclila.tripod.com/index.html]Hotel[/url]
[url=http://finposunve.tripod.com/sabena-pasadena-hotel-.html]Sabena pasadena hotel [/url]
[url=http://fitmitagprext.tripod.com/larissa-garden-hotel-4.html]Larissa garden hotel 4[/url]
[url=http://geodispwahmwhitt.tripod.com/four-seasons-hotel.html]Four seasons hotel[/url]
[url=http://liodiutheohic.tripod.com/tokio-hotel-humanoid-na-nemeckom.html]Tokio hotel humanoid на немецком[/url]
[url=http://menlichildcin.tripod.com/amaika-hotel-4-ispaniya.html]Amaika hotel 4 испания[/url]
[url=http://pulredefun.tripod.com/my-dream-beach-hotel-4.html]My dream beach hotel 4[/url]
[url=http://revilonel.tripod.com/guitart-gran-hotel-monterrey.html]Guitart gran hotel monterrey[/url]
[url=http://sepimesbou.tripod.com/golden-coast-resort-hotel-5.html]Golden coast resort hotel 5[/url]
[url=http://tingneandlisear.tripod.com/prestige-hotel-4.html]Prestige hotel 4[/url]